Een nieuwe start, zo voelt 1 januari vaak voor veel mensen. Een nieuw hoofdstuk in het leven. Een punt om je leven voortzetten of je leven even overhoop te gooien. Een nieuw jaar waarin je jezelf nieuwe doelen kunt geven en er JOUW jaar van kunt maken. Goede voornemens bedenkt bijna iedereen wel. De “ik wil dit jaar sporten” of “dit jaar zorg ik voor een opgeruimd huis” hoor je heel vaak voorbijkomen. Helaas gaat dit slechts 1 maand goed, waarna iemand al snel in zijn of haar oude patroon terugvalt. Met onderstaande tips helpen we jou met het maken van geschikte doelen en hoe je deze doelen echt kunt behalen. 

Schrijf je doelen op en beoordeel ze periodiek

Waar veel mensen al de fout mee ingaan is dat hun doelen nergens zwart op wit staan. Vaak helpt het echt om je doelen op te schrijven zodat je er serieus mee aan de gang kunt. Zorg er voor dat je deze doelen niet ergens in je telefoon hebt, maar leg of zet te echt op een plaats waar je ze kunt zien. Zo kun je meteen regelmatig beoordelen of je op de goede weg zit, om je doel te behalen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Je doelen met tape op de badkamerspiegel hangen
  • Je doelen op de koelkast plakken
  • Maak er een foto van en gebruik deze foto als achtergrond op je telefoon of laptop

Creëer doelen voor verschillende gebieden in jouw leven

Om jezelf echt te ontwikkelen en wellicht te verbeteren raden we aan om aparte doelen te maken voor verschillende aspecten in je leven. Als je dit niet doet gaat 1 deel van je leven wellicht goed, maar vergeet je de andere gebieden. Stel doelen op voor de volgende gebieden:

  • Doelen voor in je relatie
  • Doelen voor op je werk
  • Spirituele doelen
  • Gezondheids- en fitnessdoelen
  • Financiële doelen

Maak realistische doelen 

Hoewel het fantastisch zou zijn om 30 kilo te verliezen en volledig uit de schulden te komen, zijn deze doelen wellicht niet geheel realistisch. In plaats van een te groot doel te stellen, zorg je met verschillende tussendoelstellingen voor dat je je uiteindelijke doel op de langere termijn haalt. Hoe tof zou het zijn om bijvoorbeeld in dit jaar 15 kilo te verliezen? Wat aan het eind van het jaar ook echt kan, als je je er natuurlijk voor inzet. Fitness blog gymjunkies is een super inspirerende en informatieve blog over alles wat met gezondheid en fitness te maken hebt. Voor een echt steuntje in de rug kun je altijd het Gymjunkie Lifestyleplan aanschaffen om vet te verliezen. Zo weet je precies wat je moet doen en wat je moet eten om 8 weken keihard aan de slag te gaan. Zo is 1 doel aan het einde van het jaar sowieso gehaald! 

Pin It on Pinterest