De moderne tandheelkunde brengt ons zeer veel voordelen als het gaat over de esthetiek van ons gebit. Daarbij is er de laatste jaren veel meer aandacht voor de psychologische aspecten van het ondergaan van een tandartsbehandeling. Het blijkt dat heel veel mensen er toch een zekere spanning voor hebben die loopt van zeer klein tot zeer groot. Er zijn tal van ontwikkelingen geweest op dit gebied waardoor het ondergaan van een tandartsbehandeling nu voor iedereen een stuk relaxter kan zijn. In deze blog nemen we een aantal punten met je door die gaan over esthetica van het gebit en psychologische aspecten van het naar de tandarts gaan. Het is nu veel gemakkelijker om weer een nieuwe glimlacht te hebben die mooi en stralend is! Meer weten? Neem contact op met tandarts amsterdam.  

Facings 

Door naar de esthetische tandarts te gaan wanneer je problemen hebt met je tanden, bijvoorbeeld omdat je ze niet wit genoeg vindt of dat ze schuin staan, kun je het ideale gebit met de nieuwe glimlach spoedig verwelkomen. Door middel van facings, dit zijn kleine schildjes rond de tanden, kan de tandarts de vorm en tint van het gebit corrigeren. Bijvoorbeeld de voortanden kunnen een correctie krijgen door facings ervoor te zetten. Deze zaken worden op maat gemaakt; dit is relatief snel geregeld. Daarbij voel je er niets van, en dat is altijd prettig.

Bleken 

Door gebruik te maken van waterstofperoxide is het mogelijk om tanden te bleken. Er zijn twee manieren hoe je de tanden kunt bleken: thuis bleken of bij de tandarts laten bleken. We raden je de laatste optie aan, omdat dit dan gebeurt in een gecontroleerde omgeving waarin expertise in aanwezig is. Zo gaat het allemaal stuk veiliger. 

Angsttandarts

Wanneer je last hebt van angst voor de tandarts, dan is het mogelijk om naar de angsttandarts te gaan die aandacht heeft voor je gevoelens. Het is mogelijk om een roesje te krijgen of een rustgevende pil wanneer je grote angsten hebt voor deze dentale expert. Het is totaal niet nodig om angst ervoor te hebben, maar het is een subjectief iets en mensen kunnen er vaak niets aan doen. Door goede ervaringen en een band opbouwen met de tandarts, kan het voorkomen dat de stress vanzelf minder wordt omdat er meer vertrouwen ontstaat.

Pin It on Pinterest