Er is de laatste jaren nogal wat veranderd als het gaat over de service die de tandarts biedt aan zijn of haar patiënten. Vroeger was het zo dat de tandarts met een bus langs kwam bij de scholen en soms toch wel wat ruw was voor de patiënten. Soms vonden er dan behandelingen plaats die wat pijnlijk waren en dit had eigenlijk meer te maken met onkunde dan dat de behandeling an sich pijn hoeft te doen; je zou dus gewoon een normale verdoving moeten krijgen voor bepaalde behandelingen zodat je nergens last van hebt. Idealiter zou het zo moeten zijn, maar zo was het niet altijd. Tegenwoordig is het gelukkig allemaal anders. Lees er meer over in deze blog. 

De angsttandarts helpt 

Wanneer je kinderen bang zijn voor de tandarts is er geen man overboord want er zijn tegenwoordig tandartsen die gespecialiseerd zijn in kinderangsten voor de tandarts, ook voor volwassenen zijn er tandartsen gespecialiseerd op het angstenvlak waardoor je helemaal geen zorgen meer hoeft te maken. Er zijn verschillende manieren ontwikkeld waardoor mensen met grote angstklachten toch op een relaxte manier een behandeling kunnen ondergaan. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een roesje en een rustgevende pil, indien gewenst, waardoor behandelingen goed kunnen verlopen. 

Kindertandarts

Het leuke van een kindertandarts is dat deze echt het gesprek met de kinderen aangaat om een vertrouwensband op te bouwen en waardoor ze niet bang zijn. Daarbij kan de tandarts dit zelfde doen voor volwassenen. Er zit eigenlijk niet zo heel veel verschil in de benadering, natuurlijk wel op het intellectuele vlak: de aanspreek manier zal verschillen maar de inhoud blijft hetzelfde.

Wil je meer weten over wat de tandarts voor je kan doen als de kinderen bang zijn, neem dan contact op met dentist rotterdam.

Pin It on Pinterest