Vroeger kon de tandarts nog wel eens ruw zijn. Er zijn veel mensen die in een kindertijd naar de tandarts geweest zijn via de basisschool of lagere school, maar dat was een tandarts die langskwam met een bus; deze was niet altijd heel erg subtiel en daardoor hebben mensen last gehad van die behandelingen waardoor ze angst voor de tandarts hebben. Tegenwoordig is de tandarts niet meer zo: hij of zij is esthetisch gericht en heeft alle aandacht voor spanningen. We noemen deze tandarts dan ook wel de angsttandarts. Anders dan de connotatie die dit woord oproept suggereert, hoef je dus helemaal niet bang te zijn voor deze tandartsen. Ook voor de tandarts die een reguliere praktijk heeft, is angst niet nodig. In deze blog vertellen we er meer over.

Gesprek 

Zoals we al zeiden heeft de angsttandarts de tijd voor je angsten. In een gesprek wordt er met je besproken wat er gedaan gaat worden en dat je je geen zorgen hoeft te maken. Dit kan al heel veel stress wegnemen. Ook bij kinderen is dit het geval. Door een band met de tandarts op te bouwen zul je zien dat je je veel relaxter voelt.

Roes en pil 

Wanneer een gesprek niet helpt, dan is het mogelijk om een roes of pil te krijgen waarmee je rustig wordt. Je zult dan niet helemaal scherp zijn en ook een gedeelte niet mee krijgen van behandelingen waardoor je stress level laag blijft. Dit zijn methoden die gebruikt worden bij mensen waarbij gesprek niet helpt. Dan is het is mogelijk om de wens met de tandarts door te nemen om deze middelen in te zetten bij jouw behandeling.

Blijf ons volgen dan ben je altijd op de hoogte van wat er speelt op het vlak van healing. 

Pin It on Pinterest