Het belang van gezonde tanden en kiezen mag niet onderschat worden. Een gezond gebit ziet er niet alleen goed uit, het voelt ook gewoon beter. Bovendien tonen recente onderzoeken aan dat mensen met een gezond gebit vaker lachen. En lachen is gezond! In dit blog geven we je enkele tips om je gebit gezond te houden.

Poets je tanden minimaal 2 keer per dag

We kunnen er lang en breed over praten, maar 2 keer per dag je tanden poetsen is toch wel het allerbelangrijkst om je gebit gezond te houden. Eenmaal ’s ochtends, eenmaal ’s avonds. Het liefst doe je dit met een elektrische tandenborstel, want hiermee haal je simpelweg makkelijker al het plak weg. Maak tijdens het poetsen gebruik van fluoridetandpasta, zodat bacteriën geen kans maken om je tanden aan te tasten. Naast de beschermende werking geeft fluoridetandpasta wittere tanden.

Flossen

Twee keer per dag poetsen lukt de meesten nog wel, maar dan belanden we aan bij het fenomeen flossen. Flossen is bijna net zo belangrijk, maar bij veel mensen schiet dit er te vaak bij in. Het advies is om dagelijks te flossen om het tandvlees stevig te houden en tandsteen te voorkomen.

Moraal van het verhaal

Tweemaal daags tandenpoetsen en dagelijks flossen zijn een must als je waarde hecht aan een gezond gebit. Woon je toevallig in de regio Utrecht? Tandarts Dental Friends in Bunnik helpt je graag bij het verwijderen van tandsteen, maar een preventieve zelfzorg staat natuurlijk altijd voorop. Een gezond gebit begint bij jezelf!

Pin It on Pinterest