Wanneer je werkt met levensmiddelen, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, dan is het zeer belangrijk dat je zeker weet dat je middelen veilig zijn voor menselijke en dierlijke consumptie. In deze blog willen we je graag op weg helpen met de nodige informatie over hoe je de levensmiddelen kunt laten testen. Kijk met ons mee en doe er je voordeel mee. 

De analyse van levensmiddelen

Wanneer het gaat om de veiligheid van voedsel dat geschikt moet zijn voor menselijke consumptie zijn er een groot aantal dingen waar je aan zou moeten denken. Verschillende testen uitvoeren is nodig. Je kunt dit deel van je bedrijfsvoering het beste uitbesteden. Op deze manier weet je zeker dat de analyse professioneel gebeurt. 

Een levensmiddelen analyse bestaat uit een aantal punten, zoals: 

De voedingswaardes worden bepaald 

Er wordt gekeken of er gif in de middelen zit

Testen op ziekteverwekkers 

Genetische modificatie van middelen kan worden gezien

Dit zijn een aantal zaken waarop getest wordt. Het is heel belangrijk om te weten of dit soort zaken wel of niet in de levensmiddelen zitten. Een van de leuke dingen is dat je de resultaten van de analyse 24 uur per dag live online kunt bijhouden. Erg handig voor je bedrijfsvoering!

Diervoeder analyse

Ook als het gaat om diervoeder is het mogelijk een bovengenoemde analyse te doen. Het is voor mensen die een bedrijf hebben dat draait rond dieren, heel belangrijk om te weten of het voedsel dat de dieren krijgen wel geschikt is. Het is ook mogelijk om de grondstoffen voor levensmiddelen en diervoeder te testen. Dat kan ook op locatie in een ander land. Dat is heel handig wanneer je afhankelijk bent van grondstoffen uit het buitenland. Dan wil je natuurlijk niet dat je ze eerst naar Nederland laat komen om dan er vervolgens achter te komen dat ze niet in orde zijn. Laat je hierover informeren zodat je op de hoogte van de stand van zaken op het gebied van levensmiddelen en diervoerder analyses.

Pin It on Pinterest