Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: rimpels. Deze tijd is het nemen van Botox of fillers om deze rimpels te laten wegwerken bijna net zo normaal geworden als het nemen van een beugel. Maar wat is nou het verschil en is het veilig om die injectienaald in je huid te laten zetten? In deze blog kun je lezen wat Botox en fillers precies zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. 

Botox

Botox is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt en blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor wordt de werking van de spieren afgenomen, of komt het stil te liggen. De Botox wordt geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij de mimiek. Na een paar maanden (gemiddeld tussen de 3 en 5) herstelt de spieractiviteit dus is een nieuwe behandeling nodig. Botox laat de rimpels dus tijdelijk verdwijnen. 

Botox kan ook worden gebruikt om de werking van de zweetklieren te blokkeren. Hierdoor kan worden voorkomen dat de klieren zweet produceren. Botox wordt dus niet alleen gebruikt tegen kraaienpootjes, frons en voorhoofd rimpels, maar ook tegen overmatig zweten.

Fillers

Naarmate je ouder wordt, hoe meer je skelet krimpt en het steunweefsel in het gezicht afneemt. Ook als iemand veel blootstelling aan de zon heeft gehad of veel heeft gerookt is de kwaliteit van de huid nog harder achteruit gegaan. Dit kan zorgen voor een veroudering of verslapping in het gezicht. Fillers worden dus gebruikt om het volumeverlies te herstellen of kleine barst lijntjes te behandelen. Bij Fillers Centrum Amsterdam wordt alleen gewerkt met Restylane en Juvéderm. Dit zijn fillers die bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Hierdoor is de kans op een allergische zeer klein en reageert het lichaam hier vrijwel niet op. Het duurt gemiddeld 9-24 maanden voordat de fillers worden afgebroken.

Conclusie

Botox blokkeert dus de zenuwimpuls waardoor de spieren gaan ontspannen en fillers vullen volumeverlies op. Er zitten altijd risico’s aan het nemen van Botox of fillers, maar zodra je bij een goede en gespecialiseerde kliniek zit kan er niet zoveel misgaan. 

Pin It on Pinterest