Een wenkbrauwlift, ook wel bekend als een voorhoofdlift, is ontworpen om het gezicht een open blik te geven door overtollige huid en weefsel dat de wenkbrauwen doet verslappen te verwijderen. Er zijn verschillende type “wenkbrauwlifts” beschikbaar, maar het einddoel blijft hetzelfde: de onderliggende spieren en het voorhoofdweefsels liften, zodat rimpels en diepe groeven die een persoon er ouder en boos uit kunnen laten zien, worden verminderd.

Je ziet er niet moe of boos uit 

Als je procedure eenmaal is afgerond, zul je het verschil in expressie niet geloven. Na de operatie realiseer je je pas echt wat een andere uitstraling je hebt gekregen. Nu zie je er minder moe, gesloten en boos uit. 

De rimpels op je voorhoofd verminderen 

Doordat spieren en weefsel worden gelift zul je ook merken dat je voorhoofdrimpels aanzienlijk zijn verminderd. Rimpels en hangende huid worden veroorzaakt door het verlies van collageen en elastine. Dit verlies komt onder andere voor bij een ouder wordende huid, maar heeft ook andere factoren. Door het verminderen van rimpels op je voorhoofd zie je er meteen een stuk jonger uit! 

Het opent je ogen 

In veel gevallen hebben zware en slappe wenkbrauwen als gevolg dat je ogen ook wat dichter gaan zitten door de zware belasting. Hierdoor zie je er nog vermoeider uit en wordt het aanbrengen van make-up je lastiger gemaakt. Deze lift zal je wenkbrauwen omhoog trekken naar een meer natuurlijke, jeugdige positie, waardoor je ogen letterlijk meer worden geopend. Het resultaat is een rustiger, gelukkiger en jonger uiterlijk.

Let wel op, dit is geen ooglidcorrectie. Ooglidchirurgie verwijdert overtollig vet van de bovenste en onderste oogleden. Soms kunnen de oogleden zo sterk gekapt raken dat ze het zicht van de patiënt kunnen belemmeren. De ooglidchirurgie zal de slappe oogleden optillen en “wallen” onder het onderste ooglid verwijderen. 

Ga altijd naar een betrouwbare en goede chirurg

Wat voor operatie je ook ondergaat, zorg ervoor dat je naar een goede en erkend chirurg toegaat! Bespreek je wensen met de arts en kom samen tot een plan waar jij achter staat. 

Pin It on Pinterest