We leven in een zeer interessant tijdperk waar elk jaar doorbraken worden gedaan op het gebied van behandelingen en ziektes. We krijgen steeds meer vat op onze gezondheid en kunnen zelfs voorspellen hoe ons lichaam zich zal gedragen na een aantal jaren. In deze blog vatten we enkele zeer interessante bewegingen samen die de toekomst zullen vormen.

Hoe ziet uw gebit eruit in de toekomst?

Tandartsen zijn continue in ontwikkeling om betere tandheelkunde te kunnen bieden. Het is allang niet meer zo dat je alleen serieuze ingrepen kunt laten doen zoals het weghalen van gaatjes, een wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren of tandplak laten verwijderen. Tandartsen gaan zich ook steeds meer met cosmetische ingrepen bezighouden. Daarom zien we steeds meer tandartsen die facings, het witten van tanden en het rechtzetten van het gebit aanbieden. De nieuwste technologie is toch wel het voorspellen van hoe het gebit er over een aantal jaren uit komt te zien. Deze tandarts Gorinchem kan door nieuwe technologieën voorspellen hoe het gebit er na 20 jaar ongeveer uitziet. Met camera’s en scanners maken ze een afdruk van het gebit en kunnen ze een risicoanalyse maken waar je dus jaren profijt van hebt. Het is altijd beter om te anticiperen dan te reageren.

Geen last meer van een hernia of rugklachten in de logistiek

Logistieke medewerkers die veel moeten sjouwen doen dit vaak alleen als ze nog redelijk jong zijn. Na het veertigste levensjaar is de rug zo versleten dat het niet meer vol te houden is. Gelukkig komen er exoskeletten aan die ervoor zorgen dat logistieke medewerkers hulp krijgen bij het sjouwen van zware voorwerpen. Met robotarmen en een harnas die de ruggengraat beschermd wordt de druk op het lichaam geminimaliseerd. Momenteel is deze technologie nog vrij duur en daarom zien we het alleen nog bij de grote warenhuizen, zoals Amazon. 

Wat is toch dat nummer dat ik in mijn hoofd heb?

Waarschijnlijk ben je het al in het nieuws tegengekomen, maar Elon Musk wil chips gaan maken die in het hoofd geïmplementeerd worden. Met deze chips kun je direct muziek luisteren. In de toekomst kun je misschien via deze chip zelfs bellen en andere dingen doen. Hoe gezond dit is voor je brein, is nog niet bekend. Ook weten we niet wat er gebeurd als deze chips worden gehackt. Toch is het een mooie technologie die wellicht een fantastische toevoeging zal zijn in de nabije toekomst.

Pin It on Pinterest