Er zijn verschillende zaken die belangrijk zijn als het gaat om het behouden van een mooi gebit en een gezonde mond. Iedereen weet dat je regelmatig je tanden moet poetsen en dat je ook vaak moet flossen. Er zijn echter nog wel een paar andere dingen waar je goed rekening mee moet houden wanneer je graag een lange tijd wil kunnen genieten van een gezond gebit. In deze blog geven we je 3 adviezen om ervoor te zorgen dat je je mond en gebit gezond en schoon houdt. 

Ga regelmatig bij je tandarts langs

Om ervoor te zorgen dat bepaalde problemen aan bijvoorbeeld je tandvlees of gebit op tijd kunnen worden ontdekt en dus ook worden verholpen, is het belangrijk om regelmatig bij je tandarts langs te gaan. Wij adviseren je minimaal om twee keer per jaar voor een periodieke controle bij je tandarts langs te gaan. Hij kan problemen met betrekking tot je tandvlees, tandbederf, gaatjes maar ook kanker herkennen. Hoe eerder je hiervan op de hoogte bent, des te eerder kun je er wat aan doen.

Stop met roken

Roken is een slechte gewoonte; dat is velen wel bekend. Stoppen met roken is, zeker wanneer het gaat om het verlagen van de kans op longkanker en hartziekten, een goed besluit om te nemen. Er zijn ook andere redenen waarom stoppen met roken erg goed voor je gezondheid kan zijn. Een van die redenen is dat tabaksrook erg veel stoffen bevat die ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je mond en gebit. 

Nuttig minder suikers

Ten slotte willen we nog even onderstrepen hoe belangrijk het is dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je voldoende brandstoffen en bouwstoffen binnenkrijgt, maar ook om ervoor te zorgen dat je gebit langere tijd gezond en mooi blijft. Hierbij is het erg belangrijk dat je vooral probeert om suikers te vermijden. Suiker wordt echter tegenwoordig in nagenoeg elk product wel verwerkt en hierdoor kan het moeilijk zijn om de suikers volledig te vermijden. Desalniettemin kun je door middel van het vermijden van bepaalde etens- en drinkwaren, in het bijzonder snoepgoed en frisdrank, ervoor zorgen dat de schade aan je gebit door suikers erg kan worden begrensd.

Pin It on Pinterest