Er zijn in Nederland tal van mensen die op wekelijkse basis preparaten en supplementen gebruiken. Daar hebben ze allerlei redenen voor. We nemen in deze blog de belangrijkste met je door. Lees dus snel verder en kijk wat je er aan kunt hebben wanneer jij je ze ook gaat gebruiken. Bij Herbalife bestellen weet je steeds de juiste voedingsproducten voor je specifieke doel te vinden. 

Doelgroep

90% van de mensen haalt de aanbevolen hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen niet uit voeding alleen. De meesten van ons voldoen niet aan de voedingsaanbevelingen vanwege een streng dieet, slechte eetlust, of veranderende voedingsbehoeften.

Waarom een supplementen?

Supplementen zijn bedoeld om deze voedingskloof te overbruggen, zodat we de juiste balans behouden tussen voedingsstoffen uit voeding en supplementen. Dit zal de nutriëntendichtheid van je dieet verbeteren en ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid nutriënten binnenkrijgt die zijn afgestemd op je voedingsbehoeften. Multivitaminen zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen om alle bases te dekken en de algehele gezondheid te ondersteunen.

Opname voedingsstoffen worden minder met de jaren

Naarmate je ouder wordt, wordt malabsorptie een probleem omdat je lichaam niet meer hetzelfde vermogen heeft om voedingsstoffen af te breken en op te nemen als vroeger. Het kan ook zijn dat je meer medicijnen gebruikt dan toen je jonger was. De meeste moderne medicijnen putten essentiële voedingsstoffen uit. Supplementen kunnen helpen deze onevenwichtigheid te herstellen. Aanbevolen supplementen helpen bij het afbreken van koolhydraten, vetten en eiwitten om de opname van voedingsstoffen te optimaliseren wanneer het bij de maaltijd wordt ingenomen. 

Verontreiniging van ons voedsel

Waarschuwing! Pesticiden en herbiciden die gebruikt worden bij het verbouwen van ons voedsel, chemicaliën in onze watervoorziening, en externe milieuproblemen zoals vervuiling kunnen onze behoefte aan extra vitaminen en mineralen drastisch verhogen. Deze chemicaliën creëren vrije radicalen die onze spijsvertering en ons immuunsysteem aantasten. Antioxidanten helpen schadelijke vrije radicalen te bestrijden en ons lichaam te beschermen tegen deze gevaarlijke gifstoffen.

Lichaamsbeweging verhoogt de behoefte aan voedingsstoffen

Hoe meer je sport, des te meer voedingsstoffen er nodig zijn om aan de energiebehoefte en andere zaken te voldoen. Dan is het ook erg belangrijk om een goed afgestemd dieet te volgen / te nuttigen. Zo is de zaak in balans. Preparaten kunnen je zeker goed helpen. 

Pin It on Pinterest