Het gebit moeten we dagelijks onderhouden. Je kent hoogstwaarschijnlijk wel het gevoel nadat je gebit grondig is gereinigd. Perfect schoon. Zoals na het verwijderen van tandsteen. Na zo’n behandeling is het zaak om je gebit vervolgens schoon te houden. Daarom hebben we de beste tips om je gebit goed schoon te houden op een rij gezet. Lees dus snel verder en ontdek de voordelen van een gezond en gereinigd gebit.

Stop met de volgende producten

Naast het goed schoonhouden en het voldoende reinigen van je gebit kun je ook een bijdrage leveren door juist te stoppen met producten die schadelijk zijn. Denk hierbij aan producten die juist zorgen voor tandsteen en het aantasten van je tanden en tandvlees. We raden aan om significant te verminderen en het liefst in het geheel te stoppen met de volgende producten:

  • Frisdranken
  • Suikerproducten
  • Tabak 

Deze 3 soorten hebben het grootste invloed op de staat van je gebit. De zure ingrediënten van frisdranken tasten het glazuur van je tanden aan. Dit zorgt simpelweg ervoor dat ze kwetsbaarder worden voor de vorming van gaatjes. Suiker bevordert de zuurgraad in je mond en zorgt ervoor dat bacteriën kunnen groeien. Dit leidt uiteindelijk tot gaatjes en andere vormen van tandbederf. Om dit te voorkomen hoef je niet compleet van suiker af te stappen. Maar zorg dat je goed let op de producten waar suikers in zitten. Bij het eten van suikerproducten raden we aan om daarna goed de tanden te poetsen om de impact van suikers te verminderen.

Bezoek de mondhygiënist

Het goed onderhouden van je gebit begint bij een goede reiniging. Zo worden alle tanden en het tandvlees goed gecontroleerd en schoongemaakt en kun je vervolgens deze goed schoonhouden. Wil je ook een schoon gebit en deze vervolgens goed onderhouden? Breng dan een bezoek aan de mondhygiënist. Door een grondige schoonmaak uit te laten voeren voor je gebit kun je vervolgens met onze tips je gebit goed schoonhouden. Zo behoud je simpelweg de beste gebitsgezondheid.

Pin It on Pinterest