Tandartsen zijn erg belangrijk voor de gezondheid van onze mond. Uiteraard dien je je eigen mond te onderhouden en elke ochtend en avond goed je tanden te poetsen en te flossen en ragen, maar tandartsen zijn in staat de niet direct zichtbare gebreken en problemen van je gebit te ontdekken en je ervoor te behandelen. Ook als je niet tevreden bent over je gebit, kan de tandarts hier vaak bij helpen. Onderstaande behandelingen kun je bij bijna iedere tandarts wel ondergaan. Woon je in (de buurt) van Heemstede? Dan raden we je aan een bezoek te brengen aan tandarts Heemstede Tandzuiver.  

Tandartscontrole + mondhygiënist

Het is verstandig om elk half jaar naar de tandarts te gaan. Zo kan de tandarts checken of je gaatjes, tandvleesproblemen of andere mondproblemen hebt. Mocht je bijvoorbeeld veel tandplak en tandsteen zien wordt je vaak doorverwezen naar een mondhygienst, die je tanden helemaal gaat reinigen. Erge vergevorderde problemen kun je voorkomen door regelmatig de tandarts en de mondhygiënist te bezoeken. 

Kronen en bruggen

Wanneer je hele erge beschadigde tanden hebt of zelf tanden mist, kun je dit op laten lossen door kronen of bruggen te nemen. Zo werkt je gebit op functioneel gebit weer goed en ziet het er ook beter uit. 

Kunstgebit en klikgebit

Een kunst of klikgebit is ook een optie om weer zorgeloos te kunnen eten. Een kunstgebit is een gebitsprothese dat vast wordt gezet door middel van implantaten. Vaak neemt men een kunst- of klikgebit als bijna alle tot alle tanden en kiezen niet meer te redden valt. 

Opvullen van gaatjes

Heeft de tandarts een gaatje ontdekt tijdens de periodieke controle? Dan moet je deze laten opvullen. Vaak geven gaatjes ook pijn, na het opvullen ben je ook meteen van de pijn af. 

Esthetische mondbehandelingen

Naast alle vrij praktische behandelingen, bestaan er ook behandelingen die vaak eigenlijk alleen esthetisch van aard zijn, denk bijvoorbeeld aan het bleken van de tanden of het opvullen van een spleetje. Het opvullen van een spleetje is nog deels functioneel. Ook het laten aanmeten van een beugel gebeurt vaak voor esthetische doeleinden. 

Pin It on Pinterest