Vind je gedurende de dag veel uitgevallen haren door je huis? En ’s ochtends op je kussen als je wakker wordt? Dat is erg vervelend. Vooral wanneer je zichtbare kalere plekken krijgt. Haaruitval wordt veroorzaakt door verschillende dingen zoals, roken, veel stress en heeft ook deels te maken met hoe het er aan toe gaat met haaruitval bij je familie. Iedereen verliest gemiddeld zo een 50 – 100 haren per dag, maar als je meer haren verliest spreken we echt van haarverlies. Met onderstaande tips helpen we je graag met het terug krijgen van een gezonde en volle bos met haar. 

  1. Zorg ervoor dat je genoeg ijzer tot je neemt

Wanneer je te weinig ijzer in je lichaam hebt kan je te maken krijgen met haaruitval. Wanneer dit de oorzaak van jouw haaruitval is moet je ervoor zorgen dat je genoeg ijzer binnenkrijgt door producten te eten waar veel ijzer in zit, zoals (rood) vlees, vis en lever. Let erop dat je ook weer niet te veel ijzer neemt. Te veel is ook weer niet goed. Om precies te weten hoeveel ijzer je per dag binnen moet krijgen en hoeveel ijzer je te kort komt raden we aan een afspraak te maken bij je huisarts. Wellicht kan het tekort worden bijgevuld met supplementen. 

  1. Verzorg je haar met cafeïne

Met de juiste shampoo en conditioner kom je ook al een heel eind. Zorg ervoor dat je shampoo en conditioner aanschaft die cafeïne bevat. Zo zorg je ervoor dat je haarwortels sterker wordt. Wel is het de bedoeling dat je deze shampoo regelmatig en continu gebruikt.

  1. Doe voorzichtig met je haar

Borstel en kam je haar niet te ruig en probeer erg strakke staartjes, vlechten of andere haarstijlen met elastiekjes niet te vaak te doen. 

  1. Haartransplantatie 

Lijkt echt niets te werken om haaruitval te verminderen? En erger je je echt aan kale plekken op het hoofd? Dan is een haartransplantatie de oplossing. Hiermee plaatsen de artsen haarzakjes in de kale delen van het hoofd, waardoor je haar weer kan groeien. Kijk op de site van Haarkliniekdekroon.nl voor meer informatie over de behandeling. 

Pin It on Pinterest