Een kalknagel, of schimmelnagel, klinkt misschien heel vies en gevaarlijk, maar het is niets meer dan een huidschimmel die de overhand heeft gekregen. Op onze huid leven schimmels en bacteriën die ons gezond houden. Maar soms is er geen balans en dan kan er dus een schimmel- of bacteriële infectie optreden. Een kalknagel is dus eigenlijk gewoon een ophoping van schimmels die je met enkele verschillende behandelingen kunt tackelen.

Weken in azijnwater

Wat op de lange termijn goed werkt, is regelmatig een voetenbad met water en azijn nemen. Weet je van jezelf dat schimmels makkelijk de overhand krijgen? Dan kun je je voeten met enige regelmatig weken in een badje met reguliere azijn. Dit zuur zorgt ervoor dat de schimmels op je huid zich niet zo snel kunnen vermenigvuldigen en heeft hierdoor op de lange termijn een positieve werking op kalknagels. Dit is echter geen oplossing op van een bestaande kalknagel af te komen. 

Een goedje van de drogist

Wat je hiervoor kunt gebruiken is een goedje van de drogist. Vaak zijn dit pennen of flesjes met een vloeistof die je dagelijks op je kalknagel moet smeren. Ook moet je regelmatig de bovenste laag van je nagel wegvijlen, zodat het middel dieper kan doordringen. Over het algemeen ben je wel enkele maanden tot een jaar aan het smeren en vijlen voor je echt resultaat ziet. Je nagel moet namelijk weer helemaal gezond aangroeien. 

Een behandeling door een echte specialist

Natuurlijk is de beste – en snelste – manier een kalknagel behandeling door een specialist. De Kalknagelkoning biedt een behandeltraject aan waarin je al binnen 4 behandelingen volledig van je kalknagel af bent! Ze maken hierbij gebruik van de Pact-therapie. Na 3 behandelingen zie je al resultaat. En het beste? Je kalknagel komt nooit meer terug! Dat wordt dus eindelijk weer een zomer vol open schoentjes en blote voeten. 

Pin It on Pinterest