Er zijn tal van dingen die een leraar doet die helemaal niet in het collectieve geheugen van de mensen opgenomen zijn. In deze blog nemen we een aantal taken met je door die een leraar zoal doet, en dan zul je zien dat er heel veel dingen zijn waarvan je niet had verwacht dat het past bij het takenpakket van een leraar. Lees snel verder en laat je inspireren, want eventueel is dit wel een leuke baan voor jou. 

Ga dan eens kijken bij  uitzendbureau docenten daar kunnen ze je snel aan een leuke baan helpen.

Vertrouwenspersoon 

Het is erg belangrijk dat er een vertrouwenspersoon is op school waar leerlingen mee kunnen praten als er problemen zijn. In vele gevallen zal een leraar een vertrouwenspersoon zijn en dit is ook iets waar hij of zij apart voor wordt benoemd, zodat het duidelijk is dat het voor meerdere kinderen mogelijk is om naar deze persoon toe te gaan. Wat er met deze leraar besproken wordt, is natuurlijk vertrouwelijk en zo nodig wordt er externe professionele hulp ingeschakeld. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijk werk.

Activiteitenbegeleider 

Wanneer er schoolkampen georganiseerd moeten worden, dan staan de leraren vooraan om dit te doen. Zij zullen ook kinderen begeleiden tijdens de kampen. Je kunt verschillende plekken in Nederland vinden waar schoolkampen gehouden worden. De Waddeneilanden zijn populaire bestemmingen als het gaat over kampen. Natuurlijk is het niet altijd zo dat een schoolreis in Nederland de bestemming heeft, ook in het buitenland zijn er vaak locaties en steden die aangedaan worden tijdens de schoolreis. De leraar moet dit allemaal kunnen begeleiden samen met zijn collega’s.

Dit is slechts een greep  uit de verantwoordelijkheden die een leraar draagt. Natuurlijk gaat het ook vooral om het onderwijzen van het vak en de gemaakte toetsen nakijken, vaak gebeurt dit thuis. Dus een leraar is zeker geen van-9-tot-5-werker. Het is een uitdagende baan waar je helemaal voor moet gaan. We wensen je veel succes met het uitzoeken of dit iets voor jou is of niet. 

Pin It on Pinterest