Als je ervoor kiest afstand te nemen van je oorbellen en je garderobe wat nonchalant aan te pakken, ben je niet de enige. Maar als we weer terugvallen in onze oude routines, hebben sommige oorbel liefhebbers nu te maken met een onverwachts dilemma: piercings die schijnbaar hebben gesloten in een kwestie van weken. Als je na een korte onderbreking moeite hebt om je oorbellen weer in te doen of denkt dat je piercing er misschien niet meer is, kan dat als onbekend terrein aanvoelen. Daarom bespreken we in deze blog hoe je kunt voorkomen dat je piercings dicht gaan en wat je moet doen als je denkt dat het al te ver is.

Nieuwe oorbellen zullen sneller dichtgroeien

De snelheid waarmee een piercing geneest, varieert van persoon tot persoon en kan ook afhangen van het type piercing dat je krijgt, maar doorgaans geneest een nieuwe oorbel piercing in 6-12 weken. Piercings verder op het oor (vooral die met kraakbeen) kan enkele maanden duren. Om het genezingsproces te versnellen, wordt aangeraden oorbellen te dragen die gemaakt zijn van implantaat-waardig metaal, zodat je lichaam een genezing laagje rond het metaal zal vormen. Na de 6-12 weken kun je gaan variëren met je oorbellen, en kun je bijvoorbeeld gaan voor leuke rode oorbellen. Ook moet je de eerste zes maanden na een nieuwe piercing niet langer dan 24 uur zonder oorbellen zitten om te voorkomen dat het gaatje dicht groeit.

Wat te doen als je piercing gaatje dicht zit

Na een paar weken geen oorbellen en quarantaine stijl, kan het aandoen van je favoriete oorbellen aanvoelen als een strijd. Maar hoe kun je zien of je piercing echt is dichtgegroeid of dat hij gewoon een beetje kleiner is geworden? Het belangrijkste wat je in dit scenario kunt doen, is voorkomen dat je kracht gebruikt, want als je probeert een oorbel naar binnen te duwen, kan dat je genezen piercing in een open wond veranderen en zwelling, infectie en littekenvorming veroorzaken. Je kunt het beste professionele hulp inroepen om te kijken of je piercing plek echt dicht is of dat hij alleen met een naald een beetje opengemaakt moet worden.

En als je hoopt dit scenario helemaal te vermijden, hebben we hier nog een paar wijze woorden: “Laat je sieraden ten allen tijden in, vooral wanneer je plaatselijke professionele piercingstudio misschien niet beschikbaar is om je te helpen een piercing die sneller dicht is gegaan dan je had verwacht, opnieuw te plaatsen.”

Pin It on Pinterest