Sushi eten is een nieuwe opkomende trend in Nederland. In steeds meer steden kun je een sushirestaurant vinden. En zeg nou zelf, het is ook hartstikke lekker. Je kunt zelfs sushi bestellen op het internet. Maar is sushi nou eigenlijk goed voor je of niet? Een tip die we alvast weggeven is dat de sojasaus niet zo gezond voor je is. Iets waar je misschien al wel achter was gekomen, omdat je na het eten van sojasaus zoveel dorst krijgt. In deze blog lees je of je onbeperkt sushi kunt eten of dat je er toch wel op moet letten. 

Wat zit er in sushi?

Sushi bestaat voornamelijk uit rijst met daarin een vulling naar keuze. De rijst, en dan vooral witte rijst, wordt gekookt en vervolgens met sushi-azijn op smaak gebracht. De vulling van de sushi is verschillend. De vulling kan bestaan uit vis, vlees of groenten. Voornamelijk wordt er gebruik gemaakt van vis, maar vlees is steeds meer in opkomst. 

Is witte rijst gezond?

Sushi bestaat voornamelijk uit witte rijst. Witte rijst bevat relatief veel calorieën en minder voedingsstoffen zoals vezels. Dit kan een valkuil zijn voor je gezondheid. Als we kijken naar de dagelijkse hoeveelheid calorieën die je per dag in mag nemen, dan is dit voor de mannen rond de 2500 calorieën per dag en voor de vrouwen 2000 calorieën per dag. Als we het hebben over een normaal stukje sushi, dan zit daar ongeveer 80 calorieën in. Dit zou dus betekenen dat een vrouw rond de 25 stukjes sushi mag en de man rond de 31. Let er wel op dat je nou het eten van zoveel sushi je calorieën inname voor de dag al bereikt is. 

Sushi met gezonde vulling

Je kunt er ook voor kiezen om sushi te eten met een gezond vulling. Dit is vooral sushi met daarin stukjes vis. Vis bevat veel omega 3 dat je beschermt tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast is vis ook rijk aan vitamine B6 en vitamine B12. Wil je het echt gezond maken, dan kun je kiezen voor groente als vulling. Daarbij kun je denken aan stukjes avocado, mais of zelfs bloemkool. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het in combinatie met sushi eten. 

Pin It on Pinterest