Wanneer je een bedrijf hebt met een of meerdere medewerkers, dan is het verplicht om een bedrijfshulpverlener in dienst te hebben die allerlei taken kan vervullen wanneer de nood aan de man is. In deze blog willen we je graag meer vertellen over de bedrijfshulpverlener en wat deze voor jouw bedrijf kan betekenen in geval van nood. Lees snel verder in deze blog om jezelf te informeren. 

Wat doet een bedrijfshulpverlener?

In principe wordt een bedrijfshulpverlener opgeleid om eerste hulp te verlenen wanneer er bijvoorbeeld een ongeval plaats zou vinden met een medewerker van het bedrijf. Daarnaast is het zo dat een bedrijfshulpverlener ook een beginnende brand kan blussen. Dit kan een grote ramp voorkomen, dat bijvoorbeeld het hele bedrijf afgebrand. Wanneer er toch een grote brand zou uitbreken of er ontsnapt een gevaarlijke stof, dan is het zaak dat alle medewerkers op een veilige manier het pand kunnen verlaten. Een bedrijfshulpverlener, of meerdere daarvan, zorgen voor het veilig verlaten van een bedrijfspand. 

Hoe word je een bedrijfshulpverlening?

Het is helemaal niet moeilijk om een bedrijfshulpverlener te worden. Het enige wat je hoeft te doen is een bhv cursus te volgen. Deze cursus kun je op het volgen, maar ook extern op bepaalde locaties. Het voordeel van de cursus te volgen op de werkvloer is natuurlijk dat je dan direct in de specifieke context aan het oefenen bent op wat je moet doen tijdens een ongeval. Het is zo dat een certificaat voor bedrijfshulpverlener bij alle bedrijven geldig is. Die cursus duurt maximaal een dag en zo heb je dus al snel als werkgever een bedrijfshulpverlener op de werkvloer staan. Bij grotere bedrijven is het verplicht en ook logisch dat er meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig zijn om bij een eventueel ongeval eerste hulp te verlenen, brand te blussen of te helpen mensen een pand te verlaten.

Vind je het leuk om meer blogs te lezen, dan raden we je aan om eventjes verder rond te kijken op onze site. Hou onze site in de gaten, want we posten geregeld nieuwe blogs.

Pin It on Pinterest