Bij gezondheidsinstellingen speelt hygiëne een heel belangrijke rol. De meest hygiënische vloeren die er bestaan zijn gietvloeren. Deze vloeren hebben geen naden, groeven of scheuren waardoor al het vuil, bacteriën en virussen zo worden weggehaald.

PU gietvloer

De PU gietvloer is geschikt voor gezondheidsinstellingen waar de vloer niet zo stevig moet zijn, maar vooral aangenaam en zacht moet aanvoelen. Je morst best niet met chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen op de PU gietvloer en verplaatst ook best niet te zware machines.

Het is een aangename vloer om over te wandelen en zeker wanneer je de vloer combineert met vloerverwarming. De PU gietvloer is dus perfect te combineren met vloerverwarming. Daarbij is de vloer waterafstotend en brandwerend.

In gezondheidsinstellingen kan het snel luid worden. Gietvloeren zijn geluiddempend. Hierdoor zal het lawaai verminderd worden en kan iedere patiënt en werknemer wat op adem komen en voelt het niet te verstikkend of druk aan.

De PU gietvloer is te verkrijgen in bijna alle kleuren die je je maar kan bedenken. Door het ontbreken van groeven, scheuren en naden zorgt de gietvloer ervoor dat de ruimte groter oogt dan die werkelijk is.

Waar een PU gietvloer aanschaffen?

Een PU gietvloer laten aanleggen is niet zo gemakkelijk. Je laat het dan ook best uitvoeren door een ervaren en erkende vakman. Zeker wanneer je toekomstige schade wilt voorkomen wordt het je aangeraden om eerst wat opzoekwerk te doen en je bij verschillende firma’s te laten informeren.

Wat betaal ik voor een gietvloer?

De prijs van een gietvloer hangt sterk af van de uiteindelijke afwerking, kleuren totale oppervlakte die wordt aangelegd. Je betaalt minder per vierkante meter wanneer je een grote oppervlakte laat aanleggen.

Pin It on Pinterest