In ons vaak hectische en veeleisende leven is het makkelijk om het gevoel van balans en rust te verliezen. Je kunt er enorm rusteloos en moe van worden en kan soms leiden tot problematische stress en slapeloosheid. Het daarom belangrijk dat je na gaat of het leven dat je op het moment lijdt je wel gelukkig maakt en te achterhalen wat nou precies de reden is dat dit zo ver heeft moeten komen. Natuurlijk sta je hier nooit alleen voor! In deze blog bespreken we de belangen van goede regelmaat en rust in je leven, en met welke hulp je weer op beide benen komt te staan.

Wat vind jij belangrijk?

Om aan jezelf te werken en meer rust te creëren bij jezelf is het verstandig om eerst na te gaan wat jij nou echt belangrijk vind in het leven. Vind je bijvoorbeeld je gezin belangrijk om in goede banen te leiden, of wil je graag je kansen binnen je carrière ontdekken, of is het bewust zijn van milieu en zorg belangrijker en vind je vrijwilligerswerk misschien wel interessant? De doelen die je in het leven stelt zullen je helpen naar een makkelijker en rustiger leven. Als je namelijk iets doet wat je leuk vind en waar je ambities liggen, zul je merken dat het opstaan en vaker glimlachen veel gemakkelijker gaat. Als een saaie job je niet gelukkig maakt is het absoluut belangrijk om hier snel verandering in te brengen. Jouw geluk en vrijheid is namelijk ten alle tijden het belangrijkst! Ga goed na waar je hart ligt en zorg dat je het waar kunt maken, met of zonder hulp! 

De rol van een Life coach

Natuurlijk is het niet voor iedereen weggelegd om zo maar even een stap de andere richting op te zetten. Dit heeft er ook vaak mee te maken dan men geen stap durft te zetten, bang zijn voor teleurstelling en een ander niet willen kwetsen. Maar toch zul je soms deze stappen moeten ondergaan om je eigen geluk naar boven te halen. Je kunt namelijk niet alles zelf oplossen en zoals ze zeggen in de werkwereld, ‘iedereen is vervangbaar’. Een Life coach is dan ook de ideale uitweg voor als je het zelf niet aan durft of als je een goede steun in de rug nodig hebt. Een Life coach is namelijk zeer gespecialiseerd in het naar boven halen van je dromen, kracht en levenslust. Daarnaast worden valkuilen, gedrag en patronen flink onder de loep genomen om te kijken waar bepaalde emoties gestart zijn. Wees dus niet bang en durf een stap te zetten voor je eigen geluk! 

Pin It on Pinterest