Een belangrijk onderdeel van je dagelijkse verzorging is natuurlijk je gebit. Waarschijnlijk poets je al netjes twee keer per dag je tanden, maar er is nog veel meer dat je kunt doen om je tanden en mond nog beter te reinigen. In deze blog vertellen we je met welke manieren en materialen jij te werk kunt gaan om je gebit optimaal te reinigen. 

Tandenpoetsen

Natuurlijk zijn we ervan bewust dat tandenpoetsen een belangrijke dagelijkse taak is om uit te voeren, maar hoe doe je dit nou echt op de juiste manier? Door je tanden te poetsen zorg je ervoor dat het tandplak van je tanden verwijderd wordt. Tandplak is een laagje wat er vrij gemakkelijk afgaat bij het poesten. Het is daarom van belang dat je niet te hard je tandenpoetst of een harde tandenborstel gebruikt. Door het harde poetsen kan je tandvlees gaan bloeden. Je tandvlees is namelijk een gevoelig stukje vlees, waar je op den duur zelfs teruggetrokken tandvlees mee kan creëren als je met regelmaat hard blijft poetsen. Teruggetrokken tandvlees zorgt tevens ook nog eens voor een veel minder mooi gebit en kan alleen weer goed teruggehaald worden met een tandvleescorrectie. Voorkom dus dat je dit soort problemen voor jezelf creëert. Door te poetsen met een zachte borstel en een kleine kop kom je overal goed bij en reinig je je gebit zonder probleem.

Tools voor extra hygiëne

Naast het poesten zijn er nog meer tools waar je mee aan de slag kunt om je gebit optimaal te reinigen. Het wil nog wel eens gebeuren dat je na het poetsen nog onopgemerkt etensresten hebt zitten tussen je tanden. Door je tanden te ragen met een ragertje na het poetsen zorg je ervoor dat je tussen alle kleine kiertjes van je tanden het overige vuil nog kunt verwijderen. Uiteraard kun je dit ook doen met een tandenstoker, het is alleen wel minder effectief dan een rager doordat het houtje niet overal bij kan komen. Om je tanden de finishing touch te geven is het aan te raden om je mond te spoelen met mondspoelwater, want buiten de hygiëne van je tanden is het natuurlijk ook van belang om je gehele mond te reinigen. Het is overigens wel belangrijk dat je mondspoelwater niet na elke poetsbeurt gebruikt. Te veel gebruik van mondspoelwater kan voor verkleuring van je tanden zorgen en een branderige vieze smaak aan je slijmvliezen veroorzaken. Ga hier dus nauwkeurig mee om en lees altijd even de bijsluiter voor gebruik. Wil je meer informatie over het reinigen van je gebit of ben je weer eens toe aan je gebit check? Dan kun je terecht bij tandarts Amsterdam

Pin It on Pinterest