Je hebt een ongeluk ervaren en hierbij letselschade opgelopen. Wat nu? Letselschade is altijd vervelend en de medische kosten die hierbij komen kijken kunnen enorm hoog oplopen. Je hebt in dit geval het recht om deze kosten te verhalen op de andere partij die hier verantwoordelijk voor is. Dit krijg je voor elkaar door letselschade te claimen. Hoe dit precies in zijn werk gaat gaan we verder behandelen in deze blog.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade is de schade waarmee je zit na het oplopen van letsel. Ook de beperkingen die je tijdens de periode van herstel hebt valt onder letselschade. Letsel kun je oplopen door een ongeluk of dit kan toegedaan worden door anderen, dieren of door een medische foutieve ingreep. Er zijn dus meerdere vormen om letselschade op te lopen. Het is daarna van belang om de juiste medische hulp te krijgen. De beperkingen tijdens het herstel en blijvende beperkingen wordt gezien als onrecht en dit kan vervolgens rechtmatig worden geclaimd in de vorm van meestal een geldbedrag.

Hoe kan ik letselschade claimen?

Er zijn meerdere manieren. Je kunt dit zelfstandig doen of iemand dit voor je laten doen. In het eerste geval laat je aan de andere betrokken partij weten dat je letselschade hebt opgelopen. Je kunt dan onderling of via een verzekering de schade regelen. In het tweede geval laat je iemand anders het voor je doen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de andere partij niet wil meewerken of juist vindt dat het niet aansprakelijk is. In dit geval kun je juridische hulp inschakelen. Volgens de Nederlandse wet wordt vervolgens door een rechter bepaald of de claim voor letselschade rechtsmatig is en wat dus de gevolgen zijn voor alle partijen.

Hulp bij het claimen

We raden aan om de hulp in te schakelen met letselschade claimen bij LetselVerhalen. Zodra de rechter heeft bepaald dat er letselschade is dan moet er vervolgens bepaald worden hoe deze schade wordt vergoed. Hier zijn verschillende richtlijnen voor om te bepalen welk bedrag uiteindelijk bij de tegenpartij geclaimd gaat worden. Het is begrijpelijk dat je na opgelopen letselschade hier geen tijd en kracht voor hebt. Daarom zijn er gelukkig de specialisten van Letselverhalen. Neem dus gerust contact met ze op zodat jij rechtmatig geholpen wordt.

Pin It on Pinterest