Dat genoeg bewegen goed is voor de gezondheid weten we allemaal. Maar wat als we je vertellen dat het sporten als kind een van de belangrijkste factoren is om op latere leeftijd gezond te zijn? We leggen je het in deze blog uit.

Sporten als kind is het fundament voor later

Als je als kind aan sport doet, help je het lichaam op een gezonde manier groeien. Door de spieren en botten te gebruiken maak je ze sterker. Ook zorg je ervoor dat je genoeg calorieën verbrand om niet te dik te worden als kind. Sporten als kind heeft ook als grote voordeel dat je leert om socialer te worden; vooral bij teamsporten. Bij individuele sporten, zoals bijvoorbeeld judo, leer je om met respect de tegenstander te behandelen. Daarom raden we elke ouder aan om hun kind op sport te doen. Vinden ze een bepaalde sport helemaal niet leuk? Zet ze dan op een andere sport. De voordelen van sporten zijn zo belangrijk voor de rest van het leven. Op latere leeftijd beginnen met een sport is erg lastig omdat je niet weet hoe het ongeveer zal zijn: je hebt geen referentie. We zijn als mensen gebouwd om dagen achter elkaar te lopen op zoek naar voedsel. Toch zitten we tegenwoordig het grootste deel van onze dag. We adviseren om je hele leven aan sport te doen, ook op latere leeftijd. 

Populaire sporten om als kind uit te voeren

De populairste sporten in Nederland voor kinderen zijn nog steeds tennis, hockey en voetbal. Maar er zijn ook andere sporten die steeds populairder worden zoals turnen, dansen en honkbal. Turnen op jonge leeftijd zorgt ervoor dat kinderen flexibiliteit trainen waar ze hun hele leven lang profijt van zullen hebben. Wonen jullie in de omgeving van Amsterdam, dan raden we turnen Amsterdam aan. Hier zijn ze gespecialiseerd in het geven van turnles aan kinderen. Je kunt hier terecht met peuters van 4 maanden tot 3 jaar, kleuters van 3-6 jaar en kinderen van 6-12 jaar. Turnen voelt hier echt als spelen, en die killer mentaliteit die vaak in het nieuws is, die is hier ten strengste verboden.

Pin It on Pinterest