De ziekte die de afgelopen periode voor veel mensen de prioriteit heeft gekregen, is natuurlijk de ziekte ten gevolge van het coronavirus. Er zijn allerlei al dan niet grootschalige maatregelen ingesteld om ervoor te zorgen dat de inwoners van zowel de grote steden als het platteland zo min mogelijk kans maakt om zichzelf en dus ook anderen te besmetten. Natuurlijk, het coronavirus veroorzaakt veel leed bij mensen. Niet alleen vanwege het overlijden, maar ook vanwege de beperkingen en de fysieke en psychische afstand. Toch is het belangrijk dat andere ziekten en aandoeningen geen aandacht tekort komen. Er zijn namelijk nog erg veel problemen op het gebied van gezondheid, dat wil zeggen ziekten, bijverschijnselen en aandoeningen die levens gruwelijk kapot kunnen maken. In deze blog willen we daarom, ondanks COVID-19, wat aandacht schenken aan de meest dodelijke ziekten.

Dementie

Dementie is de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland maar ook in het buitenland staat het vaak op de nummer één of in de top 3 van meest voorkomende doodsoorzaken. Het treft veelal de oudere generatie, maar dit maakt de ziekte niet minder ernstig! Niet alleen de patiënten zelf lijden er erg onder, maar voor de familie, vrienden en andere naasten is het verschrikkelijk wanneer je van iemand houdt en die begint steeds meer te vergeten wie je bent. Het is alsof je door iemands vingers glipt en ze je niet vastgrijpen. Dementie is een verzamelnaam voor verschillende vormen van neurodegeneratieve ziekten en aandienen waaronder ook Alzheimer.

Kanker

Kanker is nog steeds een ziekte die erg veel mensen treft. Er zijn natuurlijk erg veel soorten kanker en de ene vorm komt vaker voor dan andere. Longkanker is veruit een van de meest dodelijke vormen van de ziekte. Als iemand de diagnose krijgt, heeft hij/zij doorgaans niet veel langer meer te leven. Het onderzoek naar kanker staat gelukkig niet stil en er zijn verschillende instanties waaronder het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wat zich inzet op het onderzoeken van deze verschrikkelijke ziekte met het doel het uiteindelijk de wereld uit te kunnen helpen.

Pin It on Pinterest