Het wordt weer langzaam lente, de temperaturen stijgen en het blijft langer licht buiten. Dat betekent ook dat we weer vaker naar buiten gaan. Hoe leuk en gezond is het om dan buiten een leuke, maar sportieve activiteit te doen? We geven je graag een aantal tips. Deze sportactiviteiten kun je alleen maar zeker ook met meerdere mensen doen.  

Touwtjespringen

Een erg  zware en onderschatte workout is touwtjespringen, wat je vroeger zonder moeite kon doen, is wanneer je ouder bent wel een stuk zwaarder. Maar wanneer je dit 15 – 30 minuten vol kunt houden heb je er echt een zieke workout opzitten waarmee je veel calorieën verbrand. 

Fietsen

Wielrennen, fietsen met je stadsfiets of met een elektrische fatbike het zijn allemaal manieren om een mooie rit te maken op de fiets. Een stadsfiets is wellicht beter geschikt voor kleinere afstanden dan met een wielrenfiets en een elektrische fatbike. Wil je in de bossen crossen? Ga dan voor een elektrische fatbike. Wil je lekkere lange afstanden afleggen met een wielrenfiets? Stippel vooraf dan je route uit. 

Skeeleren 

Skeeleren is echt fantastisch. Het is minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen, je conditie verbetert en je spieren worden getraind. Daarnaast kun je met je skeelers gewoon op het fietspad en krijg je er een erg vrij gevoel van. Omdat het gevaar bestaat dat je valt raden we aan beschermers om te doen. Gebruik een helm, beschermers op je ellebogen, polsen en je knieën. 

Hardlopen

Wanneer het wat lekkerder weer wordt, dan zie je opeens weer heel veel hardlopers buiten. Logisch ook, want het is heerlijk om even een rondje te rennen met een lekker muziekje op in je korte broek. Neem vooral op echte warme dagen een waterfles mee en ren niet als het echt te warm en benauwd buiten is. 

Pin It on Pinterest