Vandaag behandelen we de mondhygiënist. Wat doet deze expert? Lees snel verder in deze blog om het te ontdekken. We hebben namelijk een aantal voorbeelden voor je opgesomd. Wanneer je meer wilt weten over zorg en behandelingen, dan roepen we je op om zeker verder te lezen op ons forum. Zo weet je telkens wat de mogelijkheden zijn. Wil je meer weten over dentale onderwerpen? Dan zit je hier ook goed. 

De taken van de mondhygiënist

Het is een flink takenpakket, datgene wat een mondhygienist allemaal kan doen. Het is allemaal net even anders dan bij de tandarts, maar er zijn wel overlappingen. We noemen even een aantal taken, denk aan: het verhelpen van slechte adem, problemen met het tandvlees behandelen, de gewraakte tandplak en -steen verwijderen. Daarnaast kunnen ze indien nodig vullingen polijsten, deze kunnen soms wat scherp zijn wanneer de tandarts ze niet goed heeft afgeveild. Om de tanden te beschermen is het mogelijk om fluoride aan te brengen. Bij de wat jongere patiënten wordt dit vaak gedaan, dit versterkt de tanden. Mondverzorging heeft allerlei facetten, daarover kan de mondhygiënist je alles vertellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tandenstokers, flosdraad en dergelijk op een juiste en onjuiste manier te gebruiken. Ze leggen je graag de speciale technieken uit. 

Afspraken maken

Wanneer je voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts bent geweest, dan is het mogelijk om daarna indien nodig (bijvoorbeeld bij veel tandsteen) een verwijzing te krijgen naar de MH. Op deze manier zul je extra zorg kunnen krijgen. Tandartsen hebben namelijk niet altijd de tijd om extra zaken als polijsten en andere esthetische zaken te doen. Tandsteen verwijderen doen ze wel, maar verwijzen hiervoor ook vaak door. 

Blijf onze blogs volgen, dan bent je telkens op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van de zorg. 

Pin It on Pinterest