Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen. Vrijwel iedereen kent wel iemand die kanker heeft gehad. In relatief veel gevallen komt het uiteindelijk wel weer een beetje goed, maar in een heleboel andere gevallen is dit waar het leven van iemand ophoudt. Dat kanker een ongelooflijke rotziekte is, is voor heel veel mensen nu wel duidelijk. Als het eenmaal uitgezaaid is, dan is de kans op overleven eigenlijk altijd erg klein. Het is dus van groot belang dat je er op tijd bij bent als je kanker zou hebben.

Hoe vroeger, hoe beter

Hoe eerder je bij de dokter komt met klachten die op kanker kunnen wijzen, hoe beter dat is. Als het namelijk blijkt dat je geen kanker hebt, dan kan het alsnog goed zijn om er even naar gekeken te laten hebben. Wellicht is het wel iets anders dat dan mooi opgelost kan worden. Als het echter wel kanker blijkt te zijn, dan is het al helemaal goed dat je ermee naar de dokter bent gegaan. Er kunnen dan zo snel mogelijk vervolgstappen gezet worden, waardoor de ingreep bij jou hopelijk een stuk minder heftig hoeft te zijn.

Waar kun je op letten?

Het kan dan natuurlijk wel fijn zijn om een beetje te weten waar je op moet letten. Zo kunnen slikkrachten bijvoorbeeld een teken zijn van kanker. Het is natuurlijk wel zo dat het in heel veel gevallen ook door iets anders te verklaren is, maar zeker in combinatie met andere klachten kan het wel slim zijn om het even te laten nakijken. Ook als je een bobbeltje of iets dergelijks op je huid ziet, dan kan dat best iets zijn om op te letten.

Let op jezelf en je naasten

Het is dus hartstikke belangrijk om echt goed op te letten. Je wil namelijk niet dat je er iets aan had kunnen laten doen, maar dat je er niet op tijd bij was. Wees dus niet bang om je af en toe even te laten checken en ook om je naasten af en toe te checken.

Pin It on Pinterest