Het is natuurlijk heel goed dat jij je, nadat je betrokken geraakt bent bij een ongeval waarbij je toch best wat verwondingen hebt opgelopen, te verdiepen in jouw gezondheid. Dat kan prima via de verschillende online blogs, ook over gezondheid van lichaam en geest. Je kunt het opdoen van kennis ook zien als een vorm van revalideren en bovendien doe je toch vaak weer nuttige tips op over je herstelproces.

Haken en ogen aan letselschade en het losweken van een schadebedrag

Het is echter nog veel verstandiger om eerst een letselschadespecialist in te schakelen als jouw verwondingen het rechtstreekse gevolg zijn van het gedrag van iemand anders. Iemand die je aangereden heeft bijvoorbeeld, omdat de bestuurder zich even met de smartphone bezig hield. Is iemand anders direct aansprakelijk voor de schade die jij hebt opgelopen, dan heb je in beginsel recht op een schadevergoeding, want er is dan namelijk sprake van letselschade. Voor je letselschade echter hebt kunnen aantonen en voor je daadwerkelijk een vergoeding krijgt, moet er vaak veel gebeuren. Daarom is het in elk geval verstandig dit uit handen te geven aan een specialist in letselschade. Zo is een voorwaarde bij letselschade dat de veroorzaker van het ongeval dit erkent. Overigens is ook sprake van letselschade als bijvoorbeeld sprake is van een hondenbeet. Het hoeft dus niet altijd om een ongeval te gaan.

Immateriële schade is moeilijker in geld uit te drukken

Letselschade verdelen we onder in materiële en immateriële schade. De materiële schade laat zich gemakkelijk in een geldbedrag uitdrukken. Je kunt bijvoorbeeld de schade die is ontstaan is aan de auto onder materiële schade rekenen net als de kosten die gemaakt moeten worden voor de medische behandelingen die noodzakelijk geworden zijn door het ongeluk.  Verder onderscheiden we de immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld of emotionele schade genoemd. Verschil is dat deze schade zich moeilijker in een geldbedrag uit laat drukken. Het is een gegeven dat de kans op een passende vergoeding het grootst is wanneer je een specialist in letselschade inschakelt. Zelf mis je de specifieke expertise om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien ben je kort na het ongeluk niet in staat om je daarvoor in te zetten. Dat laat je gezondheid in de meeste gevallen helemaal niet toe.

Pin It on Pinterest