Is marine phytoplankton  een superfood? Veel mensen hebben wel eens gehoord van marine phytoplankton. Maar is dit nu wel of geen superfood? Dat is de vraag die we vandaag in deze blog behandelen. Veel mensen willen graag aan hun gezondheid werken en als dat kan met preparaten extra toegevoegd aan hun dieet dan is dat iets wat ze zeker willen overwegen. Marine phytoplankton is een goede aanvulling op een gevarieerd dieet. Dit gaan we uitleggen, dus lees snel verder. 

Volg het voedingscentrum

Je hoort veel verhalen dat superfoods zo’n beetje alle voedingsstoffen in zich zouden dragen die je maar nodig hebt en dat je op deze manier heel gezond bezig bent als je dit tot je voeding maakt. In de werkelijkheid is het zo, dat geen enkel voedingsmiddel alles in zich draagt. Je zult dus een gevarieerd dieet moeten volgen. Wat je precies zou kunnen eten, dat wordt aangegeven door het Voedingscentrum. Lees hun adviseren en kijk hoe je deze in je dieet kunt implementeren. 

Bestaan er dus geen superfoods? 

Het is inderdaad zodat er geen superfoods bestaan. Je zult altijd meerdere voedingsmiddelen moeten eten om alles binnen te krijgen wat je nodig hebt. Het is wel zo dat er voedingsmiddelen bestaan waar heel veel goede voedingsstoffen in zitten. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s of aan marine phytoplankton. Dit laatste is rijk aan omega-3 vetzuren. Vissen eten deze plankton. Marine phytoplankton is een goed alternatief voor visolie. Je hebt met marine phytoplankton direct toegang tot dezelfde stoffen als die in de visolie zitten, terwijl visolie voor overbevissing zorgt (er is veel vis nodig voor een liter visolie) en marine phytoplankton gemakkelijk te kweken is. 

Het is belangrijk dat je wekelijks voldoende varieert tussen de verschillende gerechten die je eet om zo alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Wil je meer weten over marine phytoplankton, dan is het slim om eens contact op te nemen met de producent ervan: algaspring.nl. Ze helpen je graag verder. 

Blijf onze site volgen. We hebben heel veel leuke blogs over gezondheid voor je in petto. 

Pin It on Pinterest