Een chiropractor is een zorgverlener die zich specialiseert in de gezondheid en functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Vanwege deze focus op de wervelkolom denken veel mensen dat chiropractors alleen kunnen helpen met problemen zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Maar er zit veel meer achter chiropractie dan u denkt. Chiropractische zorg is gericht op de totale gezondheid. Het zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen en het meeste uit het leven halen door het lichaam en zenuwstelsel optimaal te laten samenwerken.

De ruggenwervel

De rol van de wervelkolom is het beschermen van de ruggengraat. De ruggengraat maakt deel uit van het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel is een snelweg van informatie dat vitale berichten van de hersenen naar elk gedeelte van het lichaam overbrengt. Dit systeem kan verstoord raken wanneer de ruggenwervel niet goed functioneert door een langdurig slechte houding of plotselinge sportblessure.

Chiropractische correctie

Tijdens een chiropractische correctie kunt u een klikkend geluid horen, het ‘kraken’. Dit is het vrijkomen van gasbelletjes in het kraakbeen. Het doel van een chiropractische correctie is om de algehele gezondheid te verbeteren door het zenuwstelsel te reguleren, waardoor het lichaam optimaal kan functioneren.

Pin It on Pinterest