Er zijn eindeloos veel dingen te doen in Amsterdam en je kan er geen genoeg van krijgen. In deze blog behandelen we dan ook de dingen die je gedaan moet hebben in deze wereldstad en waar Amsterdam allemaal bekend om staat.

Jordaan

Deze buurt is vaak uitgeroepen tot de meest charmante buurt van Amsterdam. Een wandeling door de Jordaan voelt als een stap terug in de tijd. In de oorspronkelijke arbeiderswijk vormen de smalle straatjes en schilderachtige gebouwen van de Jordaan nu een van de meest gewilde wijken van Amsterdam. De buurt zit bezaaid met onafhankelijke kunstgalerijen, antiekwinkels, binnentuinen en sfeervolle bars en restaurants. De Jordaan staat ook wel bekend als de 9 Straatjes.

Westergasfabriek

Dit complex van voormalige industriële gebouwen, gelegen aan het Westerpark, was vroeger de gemeentelijke gasfabriek van de stad. Westergas is nu omgetoverd tot een kleurrijk cultureel centrum en zit vol met verleidelijke bars, restaurants, koffietentjes, een microbrouwerij, een arthouse-bioscoop en een hele reeks creatieve bedrijven. 

Boottocht door de grachten

De grachtengordel van Amsterdam is in de 17e eeuw gemaakt om de zee op afstand te houden. Dit plaatje vormt de typische ansichtkaart visie van Amsterdam. Het is een ongelooflijk mooi gezicht, vooral na zonsondergang wanneer de bruggen worden verlicht door kerstverlichting en het hele gebied een magisch gevoel krijgt. Drijven langs de grachten met een begeleide boottocht is een geweldige manier om onder het weefsel van de stad te komen. Onderweg leer je veel fascinerende feiten, zoals waarom de kantelbare huizen langs de grachten bekend staan als ‘dansende huizen’. 

Anne Frank Huis

Denk na over de gruwelijke tijd voor het Joodse volk tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het huis aan de Prinsengracht hield dagboekschrijver Anne Frank en haar familie zich twee jaar verborgen voor de nazi’s. De voorkant van het Anne Frank Huis is nu omgetoverd tot een museum, maar het achterhuis is bewaard gebleven om een idee te geven van hoe het leven was voor Anne en haar gezin. 

Zoals je leest zijn er zoveel dingen te doen in Amsterdam, dat je eigenlijk wel een hotel moet hebben om langer dan één dag te overnachten. Zo kun je misschien wel een lang weekend genieten van deze prachtige stad.

Pin It on Pinterest