Een hangende, slappe huid wordt vaak geassocieerd met vetverlies of ouderdom. Als je bijvoorbeeld uren in de sportschool hebt doorgebracht om af te vallen, weet je waarschijnlijk dat een hangende huid een veelvoorkomende bijwerking is. Maar het komt ook vaak voor bij mensen naarmate ze ouder worden. Bepaalde medische aandoeningen kunnen ook de oorzaak zijn. In deze blog vertellen we de oorzaken van een hangende huid en geven we de oplossing. 

Veroudering

Naarmate de huid ouder wordt, verliest het twee belangrijke eiwitten in de huid worden geproduceerd: elastine en collageen. Zoals de naam al verklapt, geeft elastine de huid elasticiteit. Het geeft een stevige huid de mogelijkheid om terug te veren als deze wordt uitgerekt. Collageen bestaat uit strak geconstrueerde vezels, die de huid helpen haar structuur en stevigheid te behouden. Als de huid strak en stevig is, heeft de huid dat te danken aan collageen. 

Uv-straling

Je huid verliest ook elastine en collageen door externe factoren, zoals blootstelling aan uv-straling. Te veel blootstelling aan de zon en het niet verzorgen van je huid kan het proces van huidveroudering versnellen. Hierdoor kan je huid er op jongere leeftijd slap en gerimpeld uit zien.

Gewichtsverlies

Langdurig extra gewicht dragen kan schade aan de collageen en elastine vezels in de huid veroorzaken. Dit maakt het moeilijker voor de huid om terug te vallen als je bent afgevallen. Als je een aanzienlijk gewicht verliest, kan dit leiden tot grote hoeveelheden hangende huid in zowel het gezicht als op het lichaam. 

Ultherapy

Voor hangende huid in het gezicht, hals of decolleté hebben we een goede oplossing. Een Ulthera behandeling, ofwel Ultherapy, is een nieuwe huid verjongende behandeling met het resultaat van een facelift. Het grote verschil met een facelift is dat er geen chirurgische ingreep nodig is. Door middel van geluidsgolven wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en krijg je als gevolg een strakkere en stevigere huid, met een jongere uitstraling.

Pin It on Pinterest