Er zijn verschillende redenen waarom een bepaalde bevolkingsgroep ouder wordt dan de andere. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben zoals genetische aanleg, mate van buitenleven, afweersysteem, medische kennis, bereikbaarheid van de zorg en de betaalbaarheid van gezonde producten. Een van de facetten waar we in deze blog wat dieper in willen duiken is de typische gerechten die veel worden gegeten in deze landen met een hoge levensverwachting.

#1: Spanje

Spanje heeft de langste levensverwachting van alle landen in de Europese Unie. De nummer twee is Italiƫ, gevolgd door Luxemburg, Cyprus en Malta. Luxemburg is hier misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar mogelijk heeft dit te maken met de grote hoeveelheden Portugezen die er wonen en werken. Het lijkt er namelijk op dat mensen rond De Middellandse Zee het voortouw nemen als het gaat om langer te leven. Misschien heeft dit te maken met de mate waarin olijfolie wordt gebruikt. In het geval van Spanje wordt het nagenoeg in elk gerecht verwerkt. Olijfolie en verse producten en veel vis lijken hier een rol te kunnen spelen.

#2: Japan

Japanners worden gemiddeld genomen ook bijzonder oud. De redenen hiervoor kunnen zeer uiteenlopen, maar, net als in het geval van de landen rondom de Middellandse zee, wordt er ook in Japan erg veel vis gegeten. Naast de gerechten met gebakken of gegrilde vis, eet men in Japan ook sushi wat voor een groot deel bestaat uit rauwe, verse vis. Wil jij ook graag gezond en lekker eten? Bestel dan sushi bij ShabuToGo Utrecht Leidsche Rijn.

#3: Hong Kong, Macau, Singapore

Bovenstaande drie landen staan in de top 4 van landen met de langste levensverwachting. Ook hier zien we wederom dat het landen betreft die direct aan de kust liggen en mogelijk veel vis zouden kunnen eten. Het kan dus de moeite waard zijn om hier wat meer onderzoek naar te doen. 

Pin It on Pinterest